Ny film i serien om svensk agroforestry – potential och erfarenheter

Idag (16/11/23 kl 13:00) släpper Agroforestry Sverige den tredje och sista filmen ”Agroforestry på åkermark” i serien ”Svensk agroforestry – potential och erfarenheter”, som porträtterar pionjärerna som ligger ett steg före i utvecklingen av ett hållbart svenskt jordbruk.

Agroforestry kan bedrivas på många sätt och i denna film möter vi Anders och Sven Lunneryd på Lundens gård i Trollhättan, Ylwa Sjelin och Audrey Coq på Agroforestry Vattholma och Marianne Carlsson på Vena Säby Gård som kombinerar växtodling med träd och buskar för produktion av frukt, bär och nötter.  

Denna tredje film är gjord av Riccardo Cantoni, en filmskapare bosatt i Parma, Italien, och producerad av Lapino Nero för Agroforestry Sverige 2023, med stöd av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling genom Jordbruksverket.

Till spellistan ”Svensk agroforestry-potential och erfarenheter”

Medverkande i de två första filmerna, som är gjorda av Maja Lindström Kling och producerade av Paradigmshiftfilm, är ”En nötskog på uppväxt – Båt i Skogen, hamn för radikala nomader”: Etta Säfve och Jona Elfdahl. ”Etablering av Silvopastoral Agroforestry”: Jesper Sandström.

Lämna en kommentar