Skogsbete förenar målen att öka livsmedelsproduktionen i hela landet, bevara och utveckla den biologiska mångfalden och minska utsläppen av växthusgaser

Sverige har som mål att öka livsmedelsproduktionen i hela landet, bevara och utveckla den biologiska mångfalden och få ner utsläppen av växthusgaser till netto noll år 2045. I en nyskriven rapport av Karl-Ivar Kumm, tidigare forskningsledare inom bl.a. betesbaserad köttproduktion på SLU i Skara, undersöks hur tillskapande av stora betesskogsmosaiker och trädplantering i betesmarker kan bidra till att uppfylla dessa mål. Mosaikerna kan innefatta små spridda betesmarker, intilliggande nedlagd- och nedläggningshotad jordbruksmark och mellanliggande skog. Dessa möjligheter att bidra till uppfyllelse av de uppställda målen illustreras genom litteraturöversikt i rapportens första del och beskrivning av praktiska exempel i dess andra del.

Läs rapporten här: Stora betesmarker med växande träd för ekonomiskt och klimatmässigt hållbar köttproduktion – SLU:s publikationsdatabas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: