Utvärdering från Agroforestry konferensen 2022

Kära agroforestry-vänner!

Det var en fröjd att möta många av er på agroforestrykonferensen den 6-8 oktober, stort tack för er medverkan! De som deltog har nu fått en återkoppling med länkar till dokumentation av några av föredragen (som ej får spridas vidare) samt uppmaning per mejl att delta i en utvärdering av konferensen.

Konferensen finansieras med stöd från Europeiska jordbruksfonden, genom Jordbruksverkets projektstöd ”Kunskapsstärkande insatser för att öka konkurrenskraften inom frukt-, bär- och grönsaksodling”, 2021.

Under konferensen togs ett initiativ till att skapa en Finansieringsgrupp till föreningen Agroforestry Sverige, med en arbetsgrupp som ska ta fram en plan för hur lantbrukare kan hjälpas att navigera bland olika finansieringsmodeller och stödja dem att etablera agroforestry system. Kontakta Mauricio Sagastuy, som också är del i Agroforestry Sveriges styrelse, om du är intresserad av att vara med i gruppen.

Vidare vill vi tipsa om ”Nötverket”, ett nätverk för nötfolk som är intresserade av att driva utvecklingen på nötfronten på olika sätt, som företaget Miljömatematik har sedan ett tag tillbaka. Nötverket ska främja kunskapsdelning mellan nötodlare och även ansöka om pengar för olika forsknings, innovations och utvecklingsprojekt. Är du inte redan med och skulle vilja vara det, kontakta Lova Brodin på Miljömatematik.

Vi vill också passa på att hänvisa till den nypublicerade rapporten om kolinlagringspotential inom skogs- och jordbruk: Ny analys: Åtgärder inom skogs- och jordbruk kan öka kolsänkan med 2 miljoner ton per år – Skogsstyrelsen samt den nya definitionen av agroforestry i den strategiska planen: uppdrag-att-till-europeiska-kommissionen-overlamna-reviderat-forslag-till-sveriges-strategiska-plan-for-den-gemensamma-jordbrukspolitiken-20232027.pdf Har ni frågor till Emma Svensson och Linnéa Asplund kan ni kontakta dem på namn.efternamn@jordbruksverket.se

Nominering av nya styrelsemedlemmar

Är du intresserad av, eller känner någon som skulle passa för, att sitta i Agroforestry Sveriges styrelse hör av dig till föreningens valberedning på valberedningen@agroforestry.se.

Nästa konferens

Är du intresserad av att vara med och anordna nästa konferens, 2024, så hör av dig till Agroforestry Sveriges styrelse styrelsen@agroforestry.se. Om du har ideér för nästa konferens så dela gärna dem i utvärderingsformuläret.

Glöm inte att följa föreningen på sociala medier, sök på Agroforestry Sverige, och hålla koll här på vår hemsida för att bli uppdaterad om andra aktiviteter som föreningen ordnar. Bli också gärna medlem så att föreningen får mer tyngd i kommunikationen med myndigheter och andra organisationer, samt får mer resurser att jobba med!

Bästa hälsningar,
Maria Ernfors, Johanna Johansson, Elsa Lagerquist, Maja Lindström Kling och Emilia Rekestad.

Konferensen finansieras med stöd från Europeiska jordbruksfonden, genom Jordbruksverkets projektstöd ”Kunskapsstärkande insatser för att öka konkurrenskraften inom frukt-, bär- och grönsaksodling”, 2021.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: