Svensk nötodling – vårt kulturarv

I ett nyligen avslutat projekt (finansierat av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling) har Anna-Carin Almqvist på Hushållningssällskapet i Halland undersökt potentialen i hasselnötsodling för professionell, yrkesmässig produktion i regionen.

Projektet har bestått av studiebesök, seminarier och faktaframtagning med syftet är att få igång en produktion runt Hallandsåsen, som är en gammal kultur för nötodling. Hallandsåsen har många besökare årligen och en lokal förädling av råvaran hos småskaliga förädlare skulle kunna bidrar till traktens attraktionskraft.

Inom projektet har det tagits fram två olika broschyrer om hasselnötter, en om kulturarvet och en om odling. Hasselnötter – en del av vår kulturhistoria och Odling av hasselnötter.

För tryckta exemplar, kontakta Anna-Carin Almqvist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: