Utbildningar med sista ansökningsdatum 15 maj!

Bilden: ympningskurs hos Rotad i Vånga, 2023.

1. Färnebo Folkhögskola – Skogsträdgårdsodling i praktiken

Distanskurs på halvfart med 6 obligatoriska träffar som ger dig allt du behöver för att komma igång med en egen skogsträdgård eller utveckla ett redan påbörjat projekt. Under kursträffarna varvas undervisning inom- och utomhus, olika praktiska moment, gruppövningar, gästföreläsare och studiebesök. Du kommer bland annat lära dig om skörd, förädling och matlagning med skogsträdgårdens produkter, förökningsmöjligheter och tekniker, svampodling och agroforestry. Startdatum: 21 augusti, slutdatum: 28 juni 2024. Mer info och ansök här.

2. Yrkesvuxutbildning i Agroforestry på Angereds gård, Naturbruksförvaltningen

Vill du lära dig mer om hållbara odlingssystem? Är drömmen att starta en lantbruksverksamhet som regenererar jorden, har en positiv inverkan på klimatet samt ökar den biologiska mångfalden? Då kan utbildningen Agroforestry vara något för dig. Semidistansutbildning i 50% studietakt med nio platsbundna träffar. 15% av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL, praktik). Mer info och anmäl dig här.

3. Holma Folkhögskola – en rad kurser inför hösten

Vill du veta mer om Holma Folkhögskola och deras kurser? Eller lära dig om skogsträdgårdar, odling, permakultur och omställning? Öppet hus på Holma den 6 maj. Det kommer finnas lunch, fika, smakprovning, guidade turer och plantförsäljning. Mer info om kurserna och anmäl dig här.

Allmän kurs
Allmän kurs permakultur distans
Ställ om
Skogsträdgård och småskalig agroforestry
Hantverk för självhushållare
Sociokrati och självorganiserat samarbete distans
Omställd ekonomi och företagande
Skogsträdgårdsdesign 25% distans
Seniorkurs – Odling, matlagning och gemenskap

Ps – Det går fortfarande att göra en sen ansökan till Mat ur jorden som började i mars. Kolla även in Holmas kortkurser!

4. Fristående kurs i Agroforestry på SLU, Alnarp

Ordinarie anmälningsperiod är stängd men ”sen anmälan” öppnar 15/7. Nivå: Grundnivå (G1F). Ämne: Lantbruksvetenskap. Institutionen för Biosystem och teknologi. Studietakt: 100%. Med exempel från olika delar av världen inklusive Sverige djupdyker denna kurs i hur olika system är anpassade till olika förutsättningar, hur biologiska processer och mikroklimat påverkas av systemets utformning, miljömässiga konsekvenser, fördelar och utmaningar hos olika agroforestrysystem, samt ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet i olika agroforestrysystem. Kursen innehåller lärarledd kunskapsförmedling, studiebesök, inbjudna föreläsare och en stor del självständigt arbete. Mer info och anmäl här.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: