Varmt tack avgående styrelsen, välkommen nya!

Med stora förhoppningar om ett spännande år för svensk agroforestry vill vi presentera vår nya styrelse. Varmt tack först till avgående Elsa Lagerqvist, Sofia Martinell-Funch, Mario Hernandez och Maria Ernfors (Maria slutade tidigare under 2022) för ert otroliga engagemang, driv och envetna arbete för mer svensk agroforestry! Vi saknar er redan!

Den nya styrelsen består utav Anders Lindén som tar över rollen som ordförande efter Elsa Lagerqvist, Linnéa Pasquier som är med som tidigare, som går in som som vice ordförande. Eva Johansson, sekreterare och nyhetsbrev, Jocke Sundqvist, som tar över rollen efter Mario Hernandez som kassör, it-ansvarig mm. Anna Hamelius Hultin, kontakt valberedning och info/kommunikation, Mauricio Sagastuy, finansieringsgrupp, Linus Linse, Agroforestry Network representant och redaktör för en kommande broschyr, Maja Lindström Kling, bildbank, hemsida, filmer. Christina Schaffer sitter dock inte i styrelsen men vi är väldigt glada över att hon fortsatt kommer representera föreningen i EURAF!

Vad brinner den nya styrelsen för?

Anders Lindén, ordförande

Anders drivs av en brinnande passion för träd. Han har planterat träd på familjegården (utanför Anderslöv i Trelleborgs kommun) i hela sitt liv och har haft ett särskildt fokus på agroforestry, skogsträdgård och nötodling sedan 2010. Anders drömmer om en värld där träden har hjälpt människan att hitta fram till en verkligt hållbar matproduktion.

Anders har studerat agroekologi vid Sveriges Lantbruksuniversitet och har examina i filosofi från London School of Economics och University of St Andrews. Han är också Agroforestry Sveriges representant i EURAF sedan 2022 och undervisar i nötodling på Holma Folkhögskola.


Linnéa Pasquier, vice ordförande

Linnéa var på en tropisk agroforestry workshop på Jamaica 2019 och blev förälskad i de vackra, intelligenta systemen. Hon ställde sig frågan varför dessa jordbrukssystem inte är mer etablerade i Sverige och 2020 skrev hon sin kandidatuppsats om hur agroforestry missgynnas i svensk politik. Därefter blev hon styrelseledamot för Agroforestry Sverige och ledamot i policygruppen. Sedan dess har hon arbetat för Vi-skogen där hon utvecklade en metod för beräkna biologisk mångfald samt författat ett policy brief om att skala upp agroforestry i det globala syd. Idag skriver hon sin masteruppsats om kommersiell skogsodling i sverige och ett informationsmaterial om skogsjordbruk tillsammans med Jordbruksverket. 

Linnéa brinner för att förändra det konventionella skogs-och jordbruket och skapa mångfunktionella landskap där människor och andra organismer kan frodas. Vägen dit är ett utökat samarbete mellan Agroforestry Sverige, andra organisationer och myndigheter, föreslår Linnéa, på så vis kan agroforestry bli ett mer vedertaget begrepp i svenska rum för jord och skogsbruk. Att normalisera begreppet ser Linnea som en väg till ökat intresse, rådgivning och uppskalning. 

Vi kommer presentera samtliga styrelsemedlemmar allteftersom. (Facebook och agroforestry.se)

Stöd gärna vårt vårt arbete för mer svensk agroforestry! Individuellt medlemsskap: 100 kr/år. Swisha: 123 527 60 43. Uppge dina kontaktuppgifter. Tusen tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: